NY TJÄNST FÖR PR-PROFFS

Släpp loss storyn med Glimta

Glimta är en ny webbtjänst som låser upp betalväggar. Här kan företag och kommunikationsbyråer snabbt, enkelt och lagligt öppna låsta tidningsartiklar och sprida dem på sociala medier för medarbetare, kunder och andra som borde läsa.

Tidningarnas betalväggar gör det svårare för dig som jobbar med PR och kommunikation att få genomslag. Oavsett om du jobbar med kommunikation i företag, offentlig sektor, i föreningslivet eller på kommunikationsbyrå, så har säkert märkt att det är tuffare att nå ut med viktiga budskap när tidningarna stänger sina sajter för icke-prenumeranter.

Glimta är en tjänst för alla som vill öppna redaktionellt innehåll och sprida det för en större läsekrets. I syfte att förstärka PR-effekt, tillgängliggöra en välskriven text eller ge ökad räckvidd åt angelägen kunskap. Med några få knapptryckningar kan du öppna en enskild betalartikel och sprida den i dina egna kanaler och på sociala medier. Så här enkelt är det för kommunikatörer att börja använda Glimta.

Priset för att öppna en låst artikel avgörs av varje enskild publicist. Glimta är en ny intäktskälla för tidningar på nätet och bidrar till finansieringen av journalistik. Om du är publicist och vill samarbeta med Glimta kan du läsa här.