Vi låser upp internet för alla frustrerade kommunikatörer

Bli inte besviken om din fantastiska story begravs bakom en betalvägg. Glimta låser upp låsta artiklar på tidningssajter, möjliggör delning på sociala medier och återskapar värdet av digital PR.

Fler och fler tidningar sätter upp betalväggar. På vissa håll, framför allt i Skandinavien, har nästan alla nationella och lokala dagstidningar stängda webbsidor. Och trenden pekar på att digitala prenumerationer kommer vara standard i de flesta länder om några år.

Detta leder till frustration hos professionella kommunikatörer. Resultatet av pressreleaser, mediaevenemang och andra PR-aktiviteter hamnar i allt större utsträckning bakom betalvägg. När gratiswebben försvinner drabbas kommunikatörer och PR-byråer hårt:

  • Antalet läsare minskar kraftigt
  • Delning på sociala medier försvåras
  • Digital PR tappar effekt och ROI

Det här är dåliga nyheter för professionella kommunikatörer, och kanske särskilt för kommunikationskonsulterna. Deras kunder kommer snart att inse att de investerar miljoner i PR-aktiviteter som inte längre fungerar. Konsultbyråerna bör snarast börja fundera på hur de kan återskapa värdet av digital PR i etablerade medier.

Den goda nyheten – det finns en lösning. Glimta är en ny marknadsplats som fogar samman publicister och kommunikatörer. Vår vision är enkel: Ge publicister möjligheter till nya intäkter och låt kommunikatörer dra nytta av trovärdiga medier för digital PR.

Använd Glimta när du som kommunikatör vill låsa upp och dela exempelvis:

  • Omdömen, rankningar och produkttester
  • Uttalanden av kunder, anställda och andra intressenter
  • Intervjuer med VD eller företagets egna experter
  • Positiva artiklar som bygger på pressreleaser
  • Options- och debattartiklar som talar för din sak
  • Featureartiklar som bygger på ditt företags studier eller case
  • Aktieanalyser och köprekommendationer

Glimta är en gör-det-själv-plattform som är smart, snabb och användarvänlig. Med endast några klick gör du en förfrågan, får prisuppgift, beställer, betalar och får din unika ”superlänk” levererad. Superlänken går förbi betalväggen och ger direkt tillgång till det låsta innehållet, till exempel en artikel eller en video.

Du kan omedelbart börja dela superlänken på Facebook, LinkedIn, Twitter och andra sociala medier. Eller sprida den via e-post eller publicera den på företagets officiella webbplats. Oavsett metod kan dina kunder, anställda eller andra målgrupper få tillgång till innehållet utan att behöva teckna en prenumeration eller ens registera sig.

Med Glimta kan ditt varumärke dra nytta av omnämnanden i trovärdiga kvalitetsmedier och dessutom ha möjlighet att utöka distributionen i egna och sociala kanaler. Totalt sett leder det till högre räckvidd, starkare kommunikativ påverkan och högre ROI.

 

Registera dig gratis här!