Hur Glimta låser upp betalväggsartiklar

Skulle du vilja kunna låsa upp artiklar som har publicerats bakom betalväggar och ha möjlighet att sprida dem så att andra kan läsa? Då behöver du Glimta.

Glimta är en ny marknadsplats som kopplar ihop publicister och kommunikatörer. Glimta har utvecklats för att underlätta för kommunikatörer och PR-proffs att låsa upp och tillgängliggöra tidningarnas låsta premiumartiklar på webben, sociala medier eller e-post.

Så här fungerar Glimta:

 1. Leta upp en läsvärd artikel bakom en betalvägg (dvs endast tillgänglig för inloggade prenumeranter) som du önskar kunna dela med kunder, prospekts, anställda eller andra målgrupper.
 2. Gå till glimta.com och klistra in länken till artikeln på startsidan.
 3. Om publicisten finns listad som partner till Glimta, så visas strax ett pris på vad det kostar att låsa upp artikeln. Priset är individuellt och bestäms av respektive publicist.
 4. Beställ upplåsningen direkt på nätet och betala med kreditkort eller faktura. Är det första gången du köper en upplåsning måste du först skapa ett konto på Glimta.
 5. Inom några sekunder levereras en ”superlänk” som du kan sprida fritt på exempelvis Facebook, Twitter, LinkedIn, egna hemsidan, e-post etc. Alla som klickar på superlänken kan läsa artikeln utan inloggning eller prenumeration!
 6. Följ och analysera hur länken nyttjas på Glimtas Dashboard. Varje måndag morgon får du ett mail med information om hur många som har klickat och hur lång lästid artikeln har fått.

Fördelar för kommunikatörer och PR-proffs:

 • Glimta ger access till låst innehåll på ett lagligt och säkert sätt.
 • Glimta möjliggör distribution av kvalitativt medieinnehåll via dina egna kanaler och sociala medier, vilket ger större räckvidd i intressanta målgrupper.
 • Glimta ökar effekten hos digital PR och kommunikation.

Mer information för PR-proffs finns här.

Fördelar för publicister:

 • Nya digitala intäkter från en ny kundkategori.
 • Ingen störning av den viktiga prenumerationsaffären.
 • Inga investeringar, inga fasta kostnader eller inlåsning i långa avtal.
 • Minimal teknisk integration (normalt mindre än en eller två dagar, ofta endast några timmar).
 • Etisk hållbar affärsmodell som separerar journalistik och försäljning.

Mer information för publicister finns här.

Utvecklare? Ladda ner vårt whitepaper.

Vill du titta bakom kulisserna? Registrera ett test-konto på Glimta nu!